Kurs i sandgjutning 31 aug - 1 sept

Under en kurs i sandgjutning får du prova på att gjuta av objekt genom att ta ett avtryck av objektet i en speciell sand och sedan hälla i smält silver. Vi rekommenderar inte att du går den här kursen om du är gravid p.g.a. att vi använder borax som kan vara skadligt för fostret.

Förberedelse: hitta och ta med dig en form med "släpp" som du vill gjuta av. Det innebär att du ska kunna trycka ner föremålet i sand och sedan lyfta ur det utan att sanden går sönder. Bästa exemplet på "släpp" är en helt rund eller oval form. Det kan också vara saker såsom en knapp, en snäcka, en ring, en godisbit (inte för mjuk) en liten leksak eller ett ekollon. Tänk på att formen ofta blir väldigt mycket tyngre i metall (=dyrare). Även möjlighet att själv skulptera en form i vax finns.

Kursens huvudfokus är på själva gjutprocessen, en gjutning måste sedan bearbetas för att bli t ex ett färdigt smycke. Du kan välja att göra det efter kursen i egen/annan verkstad eller under kursens gång. Om du väljer att göra gjutningarna till helt klara smycken under kursens gång så rekommenderar vi att du fokuserar på en eller ett par gjutningar så du hinner få dina smycken helt färdigställda.

Har du eget silver så går det fint att ta med det annars finns det att köpa på plats.

Gjutverkstaden ligger på Hägerstensvägen 155 i Aspudden! Den är lördag och söndag kl.10.00-14.00.

Kursledare är Klara Brydewall Sandquist.

Varmt välkommen!

2 600,00 kr